Maak nu hier online een afspraak

podoloog
  Home Over ons Diensten & producten Informatie Contact
 

Pedicure Hoogeveen

 
Algemeen lijn Afspraak maken?
--    
 

Mijn naam is Sandra Ossel, geboren en getogen in  Hoogeveen. Als pedicure gevestigd op Buitenvaart in Hoogeveen ben ik o.a. gespecialiseerd in de behandeling van de diabetische voet, reumatische voet, oudere voet en de spastische voet, schimmeldiagnostiek en nagelregulatie. Voor de benaming 'pedicure' gebruiken wij ook wel de term 'Pedicurie'. Daar is bewust voor gekozen. Bij Ossel PodoCentrum Buitenvaart in Hoogeveen hebben we namelijk ook een afdeling Podologie en Podoposturaal Therapie. Zo is het gekomen, dat ik het wanneer het gaat om de pedicureafdeling ook vaak heb over de 'Pedicurie'. Als pedicure besteed ik alle aandacht aan medische én ontspannende voetverzorging. Voetverzorging of pedicurie is wat mij betreft een essentieel onderdeel van de algehele lichaamsverzorging.


Pedicure voor optimale voetverzorging

Iedereen (jong en oud) heeft baat bij goede voetverzorging. Hierin heb ik mij als pedicure gespecialiseerd. Onze voeten brengen ons dagelijks overal waar we willen zijn en toch staan we er meestal niet bij stil, dat ze ons hele gewicht verplaatsen en het soms zwaar te verduren hebben. Vooral bij sport is dat het geval en ontzien we onze voeten niet. Pas als er klachten ontstaan aan onze voeten dan verandert onwillekeurig ook onze houding om de voeten te ontlasten. Hierdoor kunnen knie, heup, rug- of nekklachten ontstaan. Het is in ons eigen belang onze voeten die verzorging te geven die ze verdienen en nodig hebben.Bezoek onze praktijk in Hoogeveen

Door een bezoek aan onze praktijk houdt u uw voeten in goede vorm en in topconditie. Dat helpt bovendien klachten te voorkomen. Loop dus niet te lang door wanneer u klachten hebt. Want het loopt zoveel prettiger zónder problemen. Probleemloos lopen is dus gewoon een kwestie van goed onderhoud U gunt uw voeten toch ook het beste?


Pedicurebehandelingen

De behandelingen die ik geef als pedicure:
We beginnen met de screening van de voeten bij risicopatiënten (diabetes of reuma). Doorgaans zijn uw voeten al gescreend door de Podotherapeut of de Prijktijkondersteuner. Wanneer zij dit al hebben gedaan, dan hoef ik dat niet overnieuw te doen. Het pedicuren bestaat verder uit het knippen van de nagels, verwijderen van overtollig eelt, likdoorns en ik behandel ingroeiende nagels. Daarnaast geef ik advies over schoeisel, voetverzorging e.d.  Kort gezegd: een pedicure doet alles om een optimale gezondheid van de voet te bewerkstelligen.


Als pedicure sta ik voor optimale voetverzorging


Voetverzorging is mijn vak en is een verantwoordelijke taak, waar een goede opleiding aan de basis ligt van een optimale dienstverlening. Omdat het vak van pedicure niet beschermd is, zijn wij aangesloten bij verschillende vakorganisaties, zoals ProCERT en ProVoet.

Erkend Medisch Pedicure


Momenteel zit ik in de afrondende fase van de opleiding Medisch Pedicure. Pedicures die hun vak serieus nemen zijn zeker gediplomeerd en veelal aangesloten bij de organisatie ProVoet en bovendien geregisteerd bij ProCert. Deze organisaties stellen de kwaliteitswaarborgen en opleidingsnormen vast waaraan de door hen erkende pedicures moeten voldoen. Niet alleen consumenten, ook zorginstellingen en zorgverzekeraars willen in één oogopslag kunnen vaststellen of een pedicure of praktijk voor voetverzorging aan de gestelde eisen voldoet.

ProCERT heeft het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) ontwikkeld om de regels die door haar zijn vastgesteld aan de praktijk te kunnen toetsen.


Als medisch pedicure leg ik me ondermeer toe op de volgende specialismen:

  • Algemene risicovoet: als gevolg van bijv. chemotherapie kan de huid kwetsbaarder zijn
  • Diabetische voet
  • Reumatische voet
  • Nagelregulatietechniek
  • Orthesiologie
  • Kalk- en schimmelnagels

Het vak van pedicure omvat dus veel meer dan alleen het knippen van nagels en eelt of likdoorns verwijderen e.d. Bovenal staat het op integere wijze uitoefenen van mijn vak voorop, gekoppeld aan praktisch advies over voetverzorging. Ik kan u ook adviseren over anti-drukmiddelen (othesiologie) of u doorverwijzen naar de podoloog of een arts.
Er is heel wat veranderd op het gebied van de zorgverzekeringen. Zorgverzekeraars classificeren diabetespatiënten in een aantal categorieën. De Simm's classificatie heet voortaan Zorgprofiel. De praktijkondersteuner of diabetisch verpleegkundige, verbonden aan uw huisarts en/of een podotherapeut stellen het zorgprofiel vast waarvoor u in aanmerking komt. Ook wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Afhankelijk van dit zorgprofiel én van de voorwaarden die zijn verbonden aan uw zorgpolis, wordt mijn dienstverlening aan u vergoed door de zorgverzekeraar. Deze procedure is in het leven geroepen om de kosten van voetzorg beheersbaar te houden en de medisch noodzakelijke zorg te kunnen blijven garanderen.

Als pedicure ben ik geregistreerd en bevoegd behandelaar van diabetes- en reumapatiënten en hiervoor door zorgverzekeraars erkend. Voordat ik begon met de opleiding Medisch Pedicure behaalde ik reeds mijn certificaten Diabetische Voet (DV) en Reumatische Voet (RV). Ook bij diabetes of reuma wilt u zo mobiel mogelijk zijn en blijven. Daar dragen wij graag aan bij door uw voeten gezond te houden. Uw voeten zijn het waard om in topconditie te blijven!

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Ossel Podocentrum Buitenvaart
Buitenvaart 1701
7905 SN Hoogeveen

Telefoonnummer:
0528 - 265 091

Emailadres:
info@osselpcb.nl


 
Ossel Podocentrum Buitenvaart
         Tekstschrijver en webredactie - Promotus    |    Webdesign Hoogeveen - Eyemedia