Maak nu hier online een afspraak

podoloog
  Home Over ons Diensten & producten Informatie Contact

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  Informatie - Rugklachten
 
Algemeen lijn Voettypen lijn Therapiezolen lijn Lage rugklachten lijn Nek- en Schouderklachten lijn Overige gewrichtsklachten
 

Ossel PodoCentrum Buitenvaart en lage rugklachten
Ossel PodoCentrum Buitenvaart in Hoogeveen heeft een goede naam verworven met de behandeling en het verhelpen van lage rugpijn en andere rugklachten. Lage rugpijn, je zult er maar mee zitten! Bewegen is natuurlijk beter, maar aanvankelijk kunnen bukken, lopen en fietsen nogal moeizaam gaan. Lage rugpijn is een vervelende, soms onverdraaglijke pijn onder in de rug, in het onderste deel van de wervelkolom. Soms komen de klachten voort uit een nog lager gelegen deel, de SI-gewrichten, die de overgang vormen naar het bekken. De pijn die zich voordoet bij lage rugklachten (ook wel spit genoemd) kan een 'zeurende' uitstraling hebben naar billen/heupen/bekkengebied of naar de benen.

De stijfheid en de angst voor klachtverergering, maken dat je wel een tijd lang last kunt blijven houden van lage rugpijnklachten. Soms zijn bepaalde bewegingen of houdingen niet te verdragen.
De meest voorkomende 'normale' lage rugpijn gaat vanzelf over. In dit geval is er geen oorzaak voor bijv. een hernia, ziekte, afwijking of beschadiging aanwijsbaar.
Wat de oorzaak is van lage rugklachten, is niet altijd even duidelijk.  Het kan liggen aan overbelasting of aan een verkeerde plotselinge beweging, een matras dat moet worden vervangen etc. Blijven lage rugpijnklachten zich (frequent) voordoen en de oorzaak is niet aanwijsbaar gelegen in hernia of een beschadiging, dan kan Ossel PodoCentrum Buitenvaart wellicht iets voor u betekenen.

Vanuit de podoposturaal therapie maken wij gebruik van reflexwerking onder de voetzool, waarmee een stands- of houdingsverbetering wordt gerealiseerd, waarmee uw klachten kunnen verdwijnen. Wij werken vanuit het gegeven dat iedere verandering in de stand van de voeten doorwerkt in ieder ander lichaamsdeel en andersom. Dus leidt ook iedere veranderde houding van het lichaam tot een standsverandering van de voeten. Wij kunnen met behulp van therapiezolen meer balans en ontspanning in uw lichaam krijgen, wat pijnvermindering of het geheel verdwijnen van de klacht(en) met zich brengt. Als podoposturaal therapeut voldoe ik aan de hoge eisen die vanuit onze beroepsgroep worden gesteld. Mijn advies is in ieder geval om niet teveel te zitten of liggen bij lage rugpijn, maar juist om 'de boel' in beweging te houden, eventueel met gebruik van een pijnstiller.

De klanten van Ossel PodoCentrum Buitenvaart komen o.a. uit Dwingeloo, Elim, Geesbrug, Hollandscheveld, Hoogeveen, Kerkenveld, Nieuw-Balinge, Nieuwlande, Pesse, Ruinen, Slagharen, Zuidwolde


 

lijn

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Ossel Podocentrum Buitenvaart
Buitenvaart 1701
7905 SN Hoogeveen

Telefoonnummer:
0528 - 265 091

Emailadres:
info@osselpcb.nl


 
Ossel Podocentrum Buitenvaart