podoloog
  Home Over ons Diensten & producten Informatie Contact

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  Podoposturaal
 
Algemeen lijn Klachten lijn Werking lijn Behandeling lijn Vergoeding lijn Afspraak maken?
                 
  Welke klachten kunnen met podoposturaaltherapie behandeld worden?
In principe alle houdingsgerelateerde klachten:
  • hoofdpijnklachten/migraine
  • nekpijnen
  • schouderklachten
  • rugklachten
  • heupklachten
  • liespijnen
  • bilpijn
  • knieklachten
  • uiteraard ook voetklachten!
  • hielspoor

Ook bij diabetis, reuma?
Ja, zeker! Uiteraard kan met podoposturaal therapie de ziekte niet genezen worden. Wel kunnen therapeutische zolen een duidelijke pijnverlichting teweeg brengen. Indien nodig kan er gebruik worden gemaakt worden van zachtere materialen wanneer een verhoogde wondkans of te veel pijn aanwezig is.
Bij het maken van therapeutische zolen wordt rekening gehouden met deze pijn- en wondgevoelige plekken.


Voetklachten
Zoals al eerder vermeld, behandelt de podoposturaal therapeut ook voetklachten, behalve wanneer er  gesneden moet worden. Podoposturaal therapie biedt als voordeel dat niet alleen de voetklacht zelf behandeld wordt, maar dat vooral ook de oorzaak in kaart wordt gebracht en er een link gelegd wordt met houdingsafwijkingen en bewegingsbeperkingen elders in het lichaam. Zo kunnen bijvoorbeeld nekklachten een hallux valgus (een scheefgroeiende grote teen) doen ontstaan, maar ook andersom.

Hielspoor
De benige uitwas (doornvormige verkalking) onder het hielbeen ter hoogte van de aanhechting van het peesblad is een zgn. hielspoor (spina calcaneï). Onderzoek wijst uit, dat zich een dergelijke benige uitwas voordoet, bij ongeveer 75% van de volwassen bevolking. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te leiden tot klachten. Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip 'hielspoor' (fásciïtis plantaris). De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriële ontsteking aan het peesblad. Veelal is dit het gevolg van overbelasting. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden, felle pijn onder de hiel. Hielspoor is een klacht die bij iedere patiënt weer een andere aanpak kan vergen. Wat voor de een werkt, doet bij een ander niets. Toch is het de moeite waard om podoposturaal therapie te overwegen. U wilt immers van die vervelende klacht af!


Wanneer is podoposturaal therapie minder of niet geschikt?
Alleen wanneer de reflexen in de benen (kniepees-, achillespees- en voetzoolreflexen) volledig afwezig zijn, raden wij het gebruik van podoposturale zooltjes af. Wanneer deze reflexen nog in enige mate intact zijn, behoort podoposturaal therapie toch tot de mogelijke behandelwijzen. Bij ernstig verminderde reflexwerking kan overwogen worden om (deels) met mechanische elementenwerking (bijv. hoger dan 3 millimeter) een zoolcorrectie aan te brengen.

 


 

lijn

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Ossel Podocentrum Buitenvaart
Buitenvaart 1701
7905 SN Hoogeveen

Telefoonnummer:
0528 - 265 091

Emailadres:
info@osselpcb.nl


 
Ossel Podocentrum Buitenvaart
         Tekstschrijver en webredactie - Promotus    |    Webdesign Hoogeveen - Eyemedia