podoloog
  Home Over ons Diensten & producten Informatie Contact

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  Podoposturaal
 
Algemeen lijn Klachten lijn Werking lijn Behandeling lijn Vergoeding lijn Afspraak maken?
                 
  De werking van podoposturaal therapie.

Podoposturaal therapie maakt gebruik van reflexwerking, zowel via de zenuwen als via de meridianen (energielijnen, bekend van de acupunctuur). Door de millimeters dunne elementen die in de therapeutische zooltjes worden verwerkt, worden de zintuigjes in de huid, spieren en pezen onder de voeten geprikkeld, waardoor er reflexmatig een standsverandering elders in het lichaam optreedt.

Door de keuze van het soort element, de hoogte en de plaatsing van dit element onder de voet, kan de therapeut ofwel een stimulatie (activatie), ofwel een ontspanning van de gewenste spieren teweeg brengen. En zodoende een juiste pijnvrije houding, die zich vanzelf en vrijwel direct manifesteert. Wanneer een spier licht wordt aangedrukt of gerekt zullen zogenaamde drukreceptoren in de huid een signaal naar het zenuwstelsel afgeven waardoor er reflexmatig een aanspanning, dus spanningsverhoging van die spier optreedt. Rek of druk van een pees zal leiden tot spanningsverlaging van die spier.

Het podoposturaal onderzoek

  • allereerst een vragengesprek (anamnese). Er wordt klachtgericht doorgevraagd, waarin het hele lichaam wordt betrokken
  • een schoeninspectie: er wordt gekeken naar de slijtage onder de zolen. Neem dus liefst oude, veel gedragen schoenen mee!
  • Er vindt een voetonderzoek plaats, waarbij o.a. wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de afzonderlijke gewrichten en lokalisering van de pijn. De reflexbogen geven de therapeut veel informatie omtrent de klachten elders in het lichaam.
  • op de podobaroscoop (voetspiegel) wordt de gehele staande houding geanalyseerd. Ook het totale drukvlak van de voetzool wordt bekeken en geïnterpreteerd
  • door plaatsing van elementen (veelal van kurk) wordt deze houding gecorrigeerd. Eventueel vindt er nog een ganganalyse of beenlengtemeting plaats
  • na het maken van een blauwdruk van de voeten heeft de therapeut voldoende gegevens om een exact nauwkeurige zool voor U te maken.

De zooltjes zijn dus handgemaakt, specifiek afgestemd op uw klacht!

 

 


 

lijn

Neem vrijblijvend contact met ons op:
Ossel Podocentrum Buitenvaart
Buitenvaart 1701
7905 SN Hoogeveen

Telefoonnummer:
0528 - 265 091

Emailadres:
info@osselpcb.nl


 
Ossel Podocentrum Buitenvaart